لفظ ترکیبی «قرار» (به معنای وعده و استقرار) و پسوند «گاه» (به معنای محل) در برداشت لغوی به دو معنای کلّی می تواند مورد استفاده قرار گیرد.
اوّل: به معنای محل قرار و ملاقات
دوّم: بهمعنای محل استقرار
که در اوّلی موقّت بودن و در دوّمی ثبات و استمرار را در خود دارا میباشد.
استفاده اصطلاحی از این لفظ در موارد متنوعی صورت میپذیرد و بطور اخص در حوزه نظامی مرسوم و معمول است. چه به هنگام لشگر کشی و حمله نظامی، و چه به هنگامه دفاع در مقابل دشمن، سازمان ویژهای برای مدیریّت جنگ پیشبینی میشود که متفاوت از مواقع عادّی و زمان آرامش و صلح است. در این سازماندهی، به علّت ورود به یک مخاطره عظیم، باید بهصورت ویژه و با اختیارات خاص بتوان تمامی امکانات، الزامات، نیروی انسانی و قوای مجموعه مورد بحث را با سرعت تمام و بدون اتلاف وقت در مکان (یا مکانهای) لازم مستقر و مورد بهرهبرداری قرار داد.
معنای لغوی سایبر :
لفظ «فضای سایبری» میتوانست بسیاری از ایدهها و پدیدههای نوظهور را نمایندگی کند که به صورت مستقیم و غیر مستقیم نمایندگی میکند. لفظ مادرِ فضای سایبر، سایبرنتیکاست که از κυβερνήτης یونانی باستانبهمعنای فرماندار یا راننده مشتق شده، واژهای که نوربرت وینربرای کار پیشگامانهاش در مخابرات الکترونیکو علم کنترل بهکار برد.
با توجه به توضیحات پیش گفته ، قرارگاه سایبری ، مدیریتی مجزا در پژوهشکده و اندیشکده ی آرکا محسوب می شود که با سایر مدیریت ها نیز ارتباط تنگاتنگی داشته و بخش عمده ی عملیات گفتمان سازی و هدایت افکار عمومی نسبت به فعالیت های مجموعه را بر عهده دارد و همان طور که گفته شد قابلیت انعطاف داشته و نقطه ی آماج خاصی در مقابل یک نیرو و قوه ی دیگر ( دشمن ) دارا می باشد
بخش های مختلف قرارگاه به شرح ذیل می باشد :
فرماندهی قرارگاه :
فرمانده قرارگاه که در رأس چارت قرار دارد وظیفه خط دهی و تعیین خط مشی را دارد که حلقه واسط بین مدیران زیر مجموعه و خود می باشد.
هرکدام از معاونین قرارگاه که در ردیف دوم چارت قرارگرفته اند وظیفه دارند پس از آنکه خط مشی فعالیت از طرف فرمانده مشخص شد به مدیران زیر مجموعه خود ابلاغ کرده و پس از تولید محتوا و تأیید آن از طرف فرمانده قرارگاه، آن را در دستور کار قرار دهند که اقتضا می کند مدیران این قسمت، در حوزه فعالیتشان تخصص و توانایی لازم و کافی را داشته باشد.
امور سایت ها:
این بخش شامل راه اندازی و مدیریت سایت اندیشکده و پژوهشکده ی آرکا را بر عهده خواهد داشت که خود شامل بخش های زیر می باشد :
1- مدیریت سایت
2- امنیت وبسایت
3- پشتیبانی وبسایت
امور موبایل : این بخش خود شامل زیرمجموعه های زیر می باشد :
1- بخش شبکه های اجتماعی : این بخش نیز خود شامل بخشهای دیگری به شرح زیر می باشد :
– بخش اجرایی
– بخش گرافیکی
– بخش محتوایی
2- بخش اپلیکیشن : این بخش کلیه ی امور مرتبط با ساخت اپلیکیشن مبتنی بر محتواهای مد نظر بخش های دیگر مجموعه را بر عهده خواهد داشت . بعنوان مثال بسیاری از اپلیکیشن هایی با رویکرد آموزشی و پژوهشی از این قسمت تولید و هدایت خواهد شد .
3-بخش بازی : این بخش به ساخت بازی متناسب با اهداف محتوایی و فکری مجموعه خواهد پرداخت . بسیاری از بازی های آموزشی و پژوهشی ویژه ی موبایل در این بخش تنظیم و تولید خواهد شد .
امور مرتبط با زندگی دوم :
زندگی دوم سبکی از زندگی پسامدرن و شاید فرامدرن است که چند سالیست در دنیا فراگیر شده و تا حدودی در ایران نیز شناخته شده است .
زندگی دوم (به انگلیسی: Second Life) یک دنیای مجازیاست که در آن کاربران کامپیوتر میتوانند یک شخصیت مجازی بسازند و زندگی مجازی را تجربه کنند. شرکت لیندن لبساکن در سانفرانسیسکودر سال ۲۰۰۳ این بازی را ساخت. برای اجرای این بازی کاربران باید عضو سایت زندگی دوم شده و یک تصویر الکترونیکی یا کارتونی معروف به «آواتار» از خود بسازند. بعضی از افراد آواتاررا شبیه به خود واقعیشان میسازند و بعضی کاملاً متفاوت از خود واقعیشان، مثلاً با جنسیت متفاوت و حتی موجودی خیالی و افسانهای.
هنگامی که آواتار خود را ساختید به جمع ساکنان این سرزمین مجازی میپیوندید و میتوانید در تعاملات آنها شرکت نمایید. از بعضی جهات این جهان شبیه به جهان واقعی است با خیابانها، فروشگاههایی که آواتار شما میتواند در آنجا پرسه بزند. آواتار شما میتواند با آواتارهای دیگر دوست شده، به دانشگاه رفته، کار وکاسبی راه انداخته و حتی ازدواج کند؛ اما میتوانید کارهایی کنید که در جهان واقعی ممکن نیست مثلاً میتوانید به جای قدم زدن در پارک کنار خانهتان اگر خواستید در آنجا پرواز کنید.
فضای زندگی دوم در واقع مقدمه ای برای ایجاد جامعه سازی دیجیتالی و زندگی مجازی است که با سرعت جهان امروز به سمت آن در حال حرکت است .
این بخش خود شامل زیرمجموعه هایی می شود که به شرح ذیل می باشد :
1- سبک زندگی مجازی و 2- مهندسی معکوس مجاز به حقیقت
پدافند سایبری : پدافند سایبری دو زیر مجموعه داشته که به صورت زیر می باشد :
1- مدیریت پیام ها و اطلاعات 2- رصد استراتژیک
نماینده ی خلاقیت و نوآوری :
1- بخش استاندارد سازی
2- طراحی
3- امور آموزشی :
امور آموزشی در اینجا به دو زیرمجموعه تقسیم می شود :
1- سواد سایبری : در این قسمت ، سواد فضای مجازی به اعضا و مخاطبینی از بیرون از مجموعه آموزش داده خواهد شد .
2- آموزش مجازی : محتواهایی که در بخش های مختلف مجموعه ی آرکا تولید می شود در این قسمت به صورت محتواهای مجازی تبدیل شده و به صورت مجازی ارائه خواهد شد .
مدیریت روابط عمومی سایبری :
روابط عمومی سایبری کلیه ی کارهای مرتبط با تعاملات مجازی و سایبری را بر عهده داشته و حلقه اتصال قرارگاه با جامعه مخاطب می باشد . وظایف این مدیریت به شرح ذیل می باشد :
1: مدیریت گروه ها : کلیه ی فعالیت های مرتبط با راه اندازی گروه ،کانال ، پیج و… بعلاوه ی امور admin و کنترل همه ی این موارد را بر عهده خواهد داشت.
2: ارتباط با سایر گروه های سایبری :
برای گسترش فعالیت ها و شناخت بیشتر گروه های دیگر سایبری نسبت به ما این قسمت لازم و ضروری می باشد .
3 : بازاریابی و جذب مشتری :
در این قسمت وظایف زیر انجام خواهد گرفت :
3-1 : مخاطب شناسی و روان شناسی مخاطب سایبر
3-2: طراحی : این قسمت مسئولیت طراحی سناریوی جذب بعلاوه ی طراحی قالب های خاص متناسب با مخاطب می باشد .
3-3 : تبلیغات : ساخت پوستر ، کلیپ و تیزر به منظور تبلیغ و همچنین تهیه ی متن و کپشن از جمله وظایف این قسمت است .
4 : تهیه گزارش: این بخش وظیفه دارد از تمام فعالیت ها و جلسات در صورت لزوم گزارش تهیه کرده و پس از تأیید فرمانده قرارگاه، آن را به اشتراک بگذارد که برای پیشبرد هرچه بهتر فعالیت ها نیاز به عکاس ، فیلمبردار و مستندساز می باشد.
توجه : کلیه ی قسمتهای روابط عمومی سایبری ، باید با روابط عمومی مجموعه در ارتباط دقیق و تنگاتنگ باشد تا مسئله ی ارتباط گیری به خوبی صورت گیرد و حرکات موازی و یا خلأ ارتباطی ایجاد نگردد.
بستن (Esc)
برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.
فهرست
دسته بندی ها
منوی دسته بندی های خود را در تنظیمات سربرگ در بخش منوی موبایل مشخص کنید.